Інгредієнти
Форма 20х20 см
180 г шоколад темний 64% Cookit
110 г вершкове масло
3 шт. яйця
200 г цукор
80 г борошно пшеничне
30 г какао-порошок алкалізований 22-24% Cookit
Дрібка солі
Процес приготування
Застеліть форму пергаментом.
Шоколад з вершковим маслом розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (режим короткі імпульси) постійно перемішуючи до однорідної маси. Не кип'ятити!!! Шоколад, бажано, використовувати темний, більш ніж 50%. Якщо використовуєте молочний шоколад потрібно зменшить пропорцію цукру в 2 рази (бо він сам по собі солодкий).
Яйця з цукром та дрібкою солі збивайте 5 хвилин, щоб маса стала повітряною та пишною. Яйця краще брати кімнатної температури.
Охолоджену шоколадну масу додати до яєць та обережно перемішати вінчиком або лопаткою.
В борошно додайте какао-порошок, просійте та додайте в 1 підхід в збиту шоколадну-яєчну масу. Обережно перемішайте вінчиком до утворення глянцевої однорідної маси, яка повинна стікати з лопатки стрічкою.
Перелийте масу у форму та розрівняйте її лопаткою.
Випікаємо в попередньо розігрітій духовий шафі до 180 °C , впродовж 20-25 хвилин. При випічці на протязі даного часу брауні залишається трохи вологим всередині. Якщо бажаєте повністю сухий, пропечений десерт - потрібно збільшити час випікання час 30 хвилин.
Чекайте поки охолоне та насолоджуйтеся смаком. Брауні можна подавати з кулькою вершкового морозива.
Comments