Начинка
Свіжа полуниця — 10 шт (або інші ягоди, фрукти чи густий джем)
Крем-сир — 100 г
Цукрова пудра — 10 г
Вершки 35% — 35 г
Білий шоколад від COOKIT — 35 г
1. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 5-10 секунд. Слідкуйте, щоб температура шоколаду не перевищувала 40°C. Дайте трохи охолонути.
2. Змішайте крем-сир, цукрову пудру та вершки. Далі додайте шоколад і ретельно перемішайте.
3. Візьміть силіконову форму у вигляді напівсфер Ø4 см (такі форми легко знайти в інтернеті). Наповніть кремом, всередину покладіть полуницю так, щоб крем повністю її покрив.
4. Заморозьте начинку для зручності формування виробу.
Тісто
Рисове борошно від COOKIT — 100 г
Цукор — 35 г
Вода — 140 г
Олія — 35 г
Барвник за бажанням
1. Змішайте рисове борошно, цукор і воду. Процідіть суміш через сито, добре розтираючи.
2. Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою, зробіть кілька проколів і поставте в мікрохвильову піч на 2-5 хвилин, періодично помішуючи. Коли тісто стане щільним і без рідини, дістаньте його.
3. Додайте масло й ретельно перемішайте.
4. Змастіть робочу поверхню олією і викладіть тісто. Накрийте його плівкою і залиште охолонути до температури 35-40°C.
5. Вимішуйте тісто, постійно витягуючи його до консистенції жувальної гумки.
6. Розділіть тісто на 10 порцій. Присипте зрізи борошном.
7. Присипте стіл рисовим борошном і розкачайте кожну порцію до товщини 2-3 мм.
8. Викладіть всередину заморожену начинку і сформуйте кульки. Залишки тіста можна обрізати ножицями.
Opmerkingen